fb
Szállítás futárszolgálattal - Ingyenes szállítás 5 000 Ft felett
Ingyenes csomagpont 5 000 Ft felett
Többféle fizetési mód

A fedő fények sűrűjében

Fogadjunk, hogy alig tudtál választani! Tény, hogy manapság már számtalan lehetőségünk van a körmök végső fedésére, borítására. Sőt, néha már félve nézzük meg, hogy mi az újdonság a piacon, mert végleg elveszünk a sokaságban. Most meg fogjuk nézni, hogy milyen opciókat tartogat számunkra a 2mbeauty kínálata!

Fogadjunk, hogy alig tudtál választani!

 

Tény, hogy manapság már számtalan lehetőségünk van a körmök végső fedésére, borítására. Sőt, néha már félve nézzük meg, hogy mi az újdonság a piacon, mert végleg elveszünk a sokaságban. Azt kell inkább letisztáznunk, hogy mi mihez a legjobb, mert az igazság az, hogy „Jolly Joker” tulajdonképpen nincs. Vannak univerzális anyagok persze, de olyan, ami mindenre és mindenhez tökéletes - az anyagok változatossága miatt -  nem igazán van. Akarom mondani: NINCS!

 

Most meg fogjuk nézni, hogy milyen opciókat tartogat számunkra a 2mbeauty kínálata!

 

Először, azért tisztázzunk pár alap kifejezést!

 

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de a fedő fény kifejezést használjuk általánosan, mert ide tartoznak a gél lakk fedők, a fényzselék, a matt vagy különleges effektekkel megáldott top-ok. Ezzel a kifejezéssel egy kalap alá teszünk mindent gyorsan. Félreértés ne essék, ettől még mindig nem lesz olyanunk, ami „mindent visz”.

 

A legtöbb lehetőség a gél lakk fedők között van, hisz kifejezetten azok számára készült. DE! A zselés körmökre is bátran tehetjük, annyi a jelentősége, hogy rugalmasabb és a körmök „összekocogtatásával” azt a bizonyos kopogó hangot nem fogja kiadni. (Jó, ez picit vicces, de sokan így szoktátok mondani.)

 

A gél lakk fedőket tulajdonképpen 2 nagy csoportra oszthatjuk, fixálós vagy nem fixálós. Ez csak gyorsan átbeszélve annyit jelent, hogy a fixálós fedők nem kötnek ki teljesen a lámpában, de a fixáló folyadék és szálmentes törlő segítségével máris ragacs mentes és magasfényű felületet kapunk. A fixálásmentes fedőknél ezt az eljárást nem kell alkalmazni, ugyanis a lámpából kivétel után és a köttetési idő lejárta után csodálatosan fényes felületet kapunk, ha betartunk kettő rendkívül fontos szabályt. Ez most tényleg nagyon fontos lesz, figyelj!

Az első az, hogy a lámpából kivétel után legalább 1-2 percet várunk míg kihűl az anyag, a második, hogy mindezek után olajozzuk csak a körömágyat. Miért? Mert, ezek elmulasztása miatt a fény veszít tartósságából vagy már rögtön láthatóan mattul.

 

Most eszembe jutott még egy dolog, a sárgulás! Tényleg ekkora mumus?

 

Tulajdonképpen nektek igen, ugyanis rendszerint előkerül a téma és az ezzel kapcsolatos kérdések. Kicsit megmagyarázom. Vannak kevésbé UV fény álló fedők, amik persze másban jók, nemsokára ezzel is jövök.  Közben megemlíteném azért, hogy a 2Mbeauty folyamatosan azon dolgozik, hogy „sárgulással” már elvétve se találkozzatok, de így akkor mondhatjuk, hogy a legjelentősebb tényezőkkel harcolunk, mint például a szolárium, extra nyári UV sugárzás stb. és ez cseppet sem könnyű feladat, mert ez a védelem majd másnak a rovására megy, de legyen ez a mi problémánk.  Megyugtató hír, hogy a legtöbb fedőben már UV szűrő található, kisebb nagyobb dózisban (leginkább egyre nagyobban) így ezek már nagyon jól ellenállnak az efféle hatásoknak.

 

Az eddig leírtakból már világos lehet, hogy - és itt jön a legfontosabb dolog - minden esetben az elkészített körömhöz kell kiválasztanunk utolsó lépésnek a legmegfelelőbb anyagot, a fedőnket! És most konkrétan ebben fogok segíteni.

 

Nézzük meg a lehetőségeinket! Nem fogok olyat írni, hogy magas fény és hasonlók, mert mind az, inkább olyan szempontok legyenek fontosabbak, mint a sűrűség, fixálás, a már említett UV védelem és egyéb speciális tulajdonságok.

 

Amit először említenék az a Easy off top Top I., ami egy hígabb és fixálós, ezért könnyen oldható fény! Tulajdonképpen ebben is rejlik az erőssége. A következő a Master Cool Top, ami még a híg kategóriába sorolható, vizes hatású szuperfény, aminek a szuper képessége, hogy több hét után sem sárgítja a világos színeket. (Hoppá! Egyáltalán nem sárgít = magas UV védelem) Mint mindennek, így a Cool-unknak is van egy gyengesége, mégpedig az, hogy a sötét színeken, de leginkább a feketén kiütközik a kékes árnyalat, ami épp a sárgulást akadályozza meg a világos színeken. Pánikra nincs okunk, mert már mondom is, hogy erre hoztuk létre a Master Cool Top Black-et! Esetében minden igaz lenne, ami a sima Cool Top-ra, annyi kivétellel, hogy a sötét színeknek nagyon előnyösen áll, viszont a „fordított arányosság” miatt a világosoknak kevésbé.

 

Easy off Top II. Odorless, az első legkedveltebb (és ez a szuper ereje) fixálásmentes fényünk, ami a korábbi Easy off Top II. „büdös” utódja. Már picit sűrűbb, mint az eddigiek, de nem annyira, mint a Master Shine Top, ami a ranglista második helyén van jelenleg. Kiválósága az állagában van, hiszen a legjobb védőrétege a pigmentporoknak, matricáknak, díszítéseknek.

 

Az alap fényekkel végeztünk is!

Extra kategóriában a Glow In The Dark Top, mert ez is egy lehetőség, azoknak, akik éjszakai világítást szeretnének a körmükre, ha azonban nappali csillogást, akkor a Master Cool Shimmer Top-ból lehet választani, annak is a kék, a rózsaszínes és a multi csillogásából. Ennek a fedőnek minden más jellemzője - a nevéből is adódóan - a sima verzióval egyezik meg. 

Ezt a szekciót, akkor ki is részleteztük.

Fényzselék! Esetükben egy nagyon fontos szabály van! Csak zselés körömre és porcelánra lehet használni! Ellenkező esetben jönnek azok a panaszok, hogy megrepedt, lepattogott stb. Gél lakkos körömre ott vannak a már említettek.

Minden fényzselénk fixálásmentes és magasfényű a Top Gel és a Top Gel II. közepesen sűrű és az utóbbi már több UV szűrőt is tartalmaz, valamint rugalmasabb is. A Top III. Odorless, pedig egy még sűrűbb rugalmas fényzselé.

Ezen a kategórián gyorsan túljutottunk, de azért azt megemlíteném, hogy bár nagyobb figyelmet kapnak a gél lakk fedők, a zselés épített körmökön még mindig a fényzselék mutatnak a legjobban. 

 

És jöjjön egy kis extra, a valódi matt kategória! Ütős kis trendet hozott létre az elmúlt időszakban. Előszeretettel használja mindenki, hisz gyorsan lehet feldobni vele egy-egy körmöt egy-egy színt. Itt két féle 2mbeauty lehetőség akad, bár tulajdonképpen öt is. De a lényeg, hogy választhattok a sima Matte Top és a csillámos Velvet matt fedő között, utóbbinál 4 színben: kék, narancs, pink és ezüst. Mindegyik soft touch bevonatot képez, azaz egy nagyon puha és kellemes érzetű felületet.

 

Lehet, hogy ez most kicsit sok információnak tűnik, de bízom benne, hogy annyira hasznosnak is! Keressetek minket bátran közösségi felületeinken, kérdezzetek, témákat pedig javasolhattok, amikre kíváncsiak vagytok.