fb
Szállítás futárszolgálattal - Ingyenes szállítás 5 000 Ft felett
Ingyenes csomagpont 5 000 Ft felett
Többféle fizetési mód

Nem tudsz eljutni a körmösödhöz?

Elképzelhető, hogy a jelenlegi helyzetben sajnos nem jutsz el a műkörmösödhöz és talán most ez is a legészszerűbb megoldás. Mit tehetsz? Milyen lehetőségek maradtak otthonra? ÍGY TÁVOLÍTSD EL A MŰKÖRMÖDET OTTHON!

Elképzelhető, hogy a jelenlegi helyzetben sajnos nem jutsz el a műkörmösödhöz és talán most ez is a legészszerűbb megoldás. Mit tehetsz? Milyen lehetőségek maradtak otthonra?

ÍGY TÁVOLÍTSD EL A MŰKÖRMÖDET OTTHON!

Talán a legegyszerűbb helyzetben azok, vannak, akiknek gél lakkozva van a körmük, így 3 lehetőségből is választhatunk, így például a lenövesztés, a lereszelés vagy a leáztatás.

 

A lenövesztés a legkíméletesebb, de a legidőigényesebb mód is, ez esetben érdemes 2 hetente reszelővel lerövidíteni a hosszát és így a teljes folyamat nagyjából 5 hét alatt végbemegy.

 

A lereszelés esetében már nagyon oda kell figyelni, mert a legnagyobb kárt a körmünkben itt okozhatjuk. Az eltávolítást érdemes a köröm hosszának lerövidítésével kezdeni, majd a felület reszelésével folytatni. Itt nagyon figyeljünk oda, hogy először egy durvább reszelővel majd egyre finomabb felületűvel folytassuk. Amikor már nagyon közel járunk a saját körömlemezhez, már csak egy finomító buffert és polírozót alkalmazzunk. Így elkerülhetjük, hogy felsértsük és esetleg el is vékonyítsuk a saját körmünket. A felesleges port a kezünkről távolítsuk el, majd nagyon figyeljünk a megfelelő ápolásra (krém vagy olaj formájában), mert ez a művelet nagy valószínűséggel kiszárította a körömágybőrünket. A lereszeléshez szükséges alapanyagokat itt találod.

 

Ha a leáztatás mellett döntenél, akkor szintén a köröm hosszának lerövidítésével és a felületének átreszelésével kell kezdeni. Utóbbira azért van szükség, mert a gél lakk könnyebben oldódik, ha a felületét kicsit „megbontjuk”.  

 

Két lehetséges technika van, az egyik az úgynevezett fóliás leoldás. Itt a teendőnk, hogy a leoldó fólián található szivacskát benedvesítjük a leoldó folyadékkal, majd egyesével ráhelyezzük a köröm felületére és úgymond becsomagoljuk vele. (Gazdaságos tipp! Használhatsz vattát, alufóliát és acetont is ehhez a művelethez.) A másik verzió, ha egy kis áztató tálkába öntjük a leoldó folyadékot és abba tartjuk bele a körmöket.

 

A várakozási, azaz leoldási idő nagyjából 10-20 perc, de ez az idő függ a köröm felületén lévő anyagok vastagságától. Az idő letelte után a kerámia feltolóval vagy narancsfapálcával könnyen lekaparható a körmökről a feloldódott gél lakk. Ha elsőre nem sikerült maradéktalanul eltávolítani azt, akkor az áztatási folyamatot megismételhetjük. A maradék anyagot bufferrel vagy egy finom reszelővel távolítjuk el, ezután polírozhatjuk, majd ápoljuk is a körömágybőrt és a körmöket.  Az anyagokat, amikre szükséged lehet itt találod.

 

A zselés műkörmök esetén a lenövesztés és a lereszelés mellett dönthetsz, míg a porcelán esetében ismét választható mind a 3 megoldás. A zselé esetében a leoldás azért nem jöhet számításba, mert a legtöbb esetben nem oldható anyagról beszélünk. A lereszelés sem lesz nagyon könnyű feladat, mert strapabíró anyagból készülnek. De most egyszeri alkalommal ez is kivitelezhető. A lépések ugyanazok, csak több időt kell rászánni, mint a gél lakk esetében. A porcelán műkörmöknél már „izmosabb” dolgunk lesz. A leoldás esetében jóval több idővel, valamint a lereszelésnél jóval erősebb karizmokkal számoljunk.

 

 

 

Ami nagyon fontos, hogy SOHA NE FESZEGESSÜK a körmeinket!