fb
Szállítás futárszolgálattal - Ingyenes szállítás 5 000 Ft felett
Ingyenes csomagpont 5 000 Ft felett
Többféle fizetési mód

Az alapozók forgatagában

Amellett, hogy az alapvető szabályokat betartjuk, azért fontos kiválasztanunk a legjobb alapozó gél lakkot, ami megfelel nekünk és a vendég körmeinek is. Leginkább az utóbbi szempont miatt, valószínűleg több félét is kell választanunk.

A minap a fedő fényeket beszéltük át nagyon alaposan. Ugyan visszafelé haladunk, de ebből adódóan következik, hogy mi is lesz a nagyon fontos témánk.

 

Azt talán mindenki tudja már, hogy a gél lakkok csak a megfelelően előkészített körömre kerülhetnek fel. A nem megfelelően zsírtalanított és bolyhozott körmökre tehetünk bármilyen anyagot, a tartóssága minden bizonnyal el fog maradni a várttól. És akkor jön az alapanyag hibáztatás, meg egyéb kifogások.

Amellett, hogy az alapvető szabályokat betartjuk, azért fontos kiválasztanunk a legjobb alapozó gél lakkot, ami megfelel nekünk és a vendég körmeinek is. Leginkább az utóbbi szempont miatt, valószínűleg több félét is kell választanunk.

Ha már a megfelelő előkészítésről volt szó, akkor villámgyorsan fussuk át az előkészítő folyadékokat, melyeket a körömlemez bolyhozása után használhatunk. Először az Anti Fungi készítményt említem, mert nagyon sokan, nem feltétlen a probléma (körömgomba) miatt használják, hanem inkább a biztonságérzet, vagyis a megelőzés miatt. Teendő röviden annyi, hogy vékonyan fel kell kenni, majd egy percet várni és már meg is száradt.

 

Jöhet a Nail prep vízelvonás, erre azért van szükség, mert ha a körmök felülete a kelleténél több vizet szívott be, akkor nagy eséllyel már alapjaiban rossz lesz az előkészítésünk. Nem, ez nem az a víz, amit a törölközővel gyors letörlünk, ez az a vizesedés, ami például egy izzadós kezű vendégnél előfordul, vagy egy áztatás után keletkezik. Ezután következik a zsírtalanítás, amit a Primer-el tudunk nagyon hatékonyan megtenni. De! Az egészséges körömággyal rendelkezőknél ezt az anyagot már el is hagyhatjuk. Ugyanis ha egy egészséges felületet folyamatosan túlkezelünk, akkor felboríthatjuk a PH egyensúlyát és hamarosan egy problémásabb körömmel nézhetünk szembe. Akinél erre a lépésre szükség van, azokat a vendégeket, már jó eséllyel át is tesszük a problémásabb körműek körébe.

 

 Az előkészítés utolsó lépéseként válasszuk az Acid Free Primer, mint tapadás elősegítő és a Bond, azaz kétoldalú ragasztó között. Tulajdonképpen hasonló funkciókkal rendelkeznek, de az egyikükre mindenképpen szükségünk lesz. Ha az említett előkészítőket megfelelően használjuk – most ennek az információnak a birtokába is jutottunk – akkor csak a kedvenc alapozó gél lakkra lesz szükségünk.

 

Nézzünk csak szét a 2mbeauty portékái között!

Kezdjük mondjuk egy olyan anyaggal, amivel a legtermészetesebben és a legvékonyabban tudunk dolgozni. Ez az alapozó nem más, mint a Base Gel I. Tudnunk kell erről az anyagról, hogy nagyon gyorsan le is oldható. Híg állagú, ezért vékonyan dolgozhatunk vele. Megfelelő előkészítés mellett nagyon tartós maradhat. Javasolt mondjuk azoknak a vendégeknek, aki már születésüktől fogva nagyon szép és irigylésre méltó körömággyal és körömlemez vastagsággal rendelkeznek. Ugyanis náluk nem kell csalnunk a c-ívvel, meg manővereznünk a vastagsággal vagy esetleg a kanál formájú körmök felületének helyrehozásával. 

 

Maradjunk ennél a családnál, ugyanis a Base Gel II.+ tulajdonképpen nevében hasonló, de csak néhány tulajdonságban egyezik meg, ilyen a kiváló tapadása és a rugalmassága.  Egyéb szempontok szerint pedig az ellentéte a Base Gel I.-nek. Miért? Azért, mert ez az alapozó már közepesen sűrű, és már nagyon jól el tudjuk vele fedni a körömlemez hibáit is. Egyetlen szépséghibája azonban, hogy olyan szakembereknek ajánljuk, akik nem oldanak, hanem csiszolással távolítják el az anyagot a körmökről. Ugyanis alanyunk nem oldható, ezen kívül minden téren nagyon jól megállja a helyét.  Hasonlóan sűrűbb állaggal rendelkezik a Builder Base. Sűrű, de még könnyen kezelhető. Állagának köszönhetően kis hibák javítására és a c-ív kialakítására is alkalmas. Minimális hosszabbítást is megtehetünk vele, de az mondjuk 1-2mm lehet, és ez inkább korrekciónak minősül, mint építésnek. Nagyon jól tapad, de oldható és tökéletesen használható gyenge, sérült, töredezésre hajlamos körmök megerősítésére.

 

Még utoljára a közepesen sűrű állagnál maradva bemutatom a Master Multibase-t, mely rendkívül jó tapadást biztositó, problémás körmöknél is potenciális jelölt. A szokásos tulajdonságokkal, mint extra rugalmas, természetes körömlemez megerősítésére kiváló, könnyen leoldható. Egy fontos tudnivaló vele kapcsolatban, hogy köttetés után, a kelleténél több ragacsos réteg marad a felületén. De pánikra nincs ok, mert ezt a réteget egy száraz szálmentes törlővel távolítsuk el és az így kapott felülethez megcsúszás nélkül tapadnak a színek.

 

Mint említettem a hígabb állagú és a közepesen sűrű alapokat kimerítettük, így következzen az extra sűrű kategória, ahol a lakkozó mozdulatokkal már esélyünk sincs. Ezt nem azért írom, mert baj lenne, sőt! A következő alapozók, azok amik már a „Jolly Joker” határát súrolják, feltéve ha valaki szereti ezt az állagot és a lehelet vékony rétegtől is el tud tekinteni. Ezek az alapozók az abszolút lerobbanthatatlanok, a legproblémásabb vendégeknél is nagy biztonsággal és magabiztossággal használhatjuk. Itt választhatunk víztiszta alapot vagy színezett alapot. Az előbbi a Master Multibase+ lesz, az utóbbi pedig a Colored Elastic Base, azaz a 2in1 család, ahol rögtön 13 színből választhatunk, a kicsit rózsaszínes átlátszótól, a cover árnyalatokon át, a tejfehér és a csillámos rózsaszínekig. Hát kell ennél több?!

 

 

Nagyon nem szeretnék megfeledkezni egy olyan alapozóról sem, amit Pedi Base-nek hívnak, de nem csak a lábkörmök lakkozására alkalmas. Ugyanúgy használható a kézen is! Tulajdonképpen egy lehúzható alapról van itt szó. Híg állagú, így szépen vékonyan lehet dolgozni vele. Kifejezetten jól jöhet azoknak, akik alkalmakra szeretnének színt a körmükre, ugyanis bármikor egy mozdulattal eltávolítható, mind a láb és kézkörmökről. Fontos tudni, hogy semmilyen extra előkészítést nem igényel. Elég a körmök felületét fixáló folyadékkal alaposan áttörölni és már kenhető is rá a base. Eltávolításnál pedig oldalról kezdjük el felbontani a teljes gél lakkot. Mennyire tartós? Az az igazság, hogy jobban, mint gondolnád, mert akár 3 hétig is tartósan fent maradnak, de természetesen nem ad akkora biztonságot, mint a bombabiztosan tapadó alapozó lakk.

 

Úgy általánosan a leoldással kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy a teljes oldási folyamatban minden közrejátszik, ami felkerült a körmökre, ezért ha "meg sem mozdul" a gél lakk szett - mondjuk a 2in1 leoldó folyadékban - az nem az alapozó hibája lesz, hanem elsőkörben a fedő fény körül kell keresgélnünk. Így azokat is célszerű ehhez mérten megválasztani és egy felületreszeléssel indítani a leoldási folyamatot.

 

Remélem ismét hasznosak voltak az információk és ez alapján eredményes lesz az alapozó gél lakk választás!