fb
Szállítás futárszolgálattal - Ingyenes szállítás 5 000 Ft felett
Ingyenes csomagpont 5 000 Ft felett
Többféle fizetési mód

Tippek a megfelelő nyári lábápoláshoz

Itt a jó idő, a 20 °C körüli hőmérséklet, aminek hatására egyre többen bátorkodnak szandálokat, tornacipőket, esetleg papucsokat felvenni huzamosabb időre. Végre kicsit elengedhetjük magunkat, lazíthatunk az öltözeteken. Ennek megfelelően jelentkezhetnek egyeseknél kisebb-nagyobb problémák, amik nem csak egészségügyi, de esztétikai szempontból is komoly kihívás elé állíthatják elszenvedőiket. Éppen ezért fontos, hogy kellőképpen felkészüljünk a nyárra! Hoztunk egy kis útmutatást, néhány tippet a megfelelő nyári lábápoláshoz.

 

Válasszunk megfelelő lábbelit! 

 

Ahhoz, hogy megfelelően ápolhassuk a lábainkat, fontos, hogy megfelelő állapotban legyenek. Ezért érdemes elkerülni azokat a cipőket, amik összenyomják, összeszorítják a lábfejet, hiszen így akár tyúkszem, akár bőrkeményedések is keletkezhetnek lábfejeinken, amik ronthatnak az összképen. Arról nem is beszélve, hogy a lábápolás menetét is meghosszabbíthatják, megnehezíthetik.

 

 

Alaposan áztassuk be a lábfejeinket! 

 

Mivel is indulhatna egy otthoni pedikűr, mint egy alapos áztatással!? Fontos, hogy figyeljünk a víz hőfokára, legyen kellően meleg, ha kell, időközben cseréljük, vagy engedjünk még hozzá meleg vizet. Ehhez célszerű vagy a fürdőkádban végezni ezt a lépést, vagy megkérni valakit a háztartásból, hogy segítsen ki minket egy kis vízcserével. A teljes Spa-hatás elérése érdekében akár nyugtató levendula illóolajat is csepegtethetünk az áztatóvízbe.

 

Ha esetleg idegenkedünk a levendula illatától vagy tényleg azt szeretnénk érezni, hogy mindent megteszünk a lábaink érdekében, akkor érdemes lehet kipróbálni a Cuccio Detox áztatótablettát, ami méregteleníti, tisztítja, fertőtleníti és nyugtatja a bőrt.

 

 

 

Használjunk habkövet vagy talpreszelőt!

 

Miután kellően felpuhítottuk, előkészítettük a lábfejünket, talpunkat, ideje megválni az elhalt hámsejtektől, a bőrkeményedésektől. Ennek érdekében használjunk habkövet vagy kifejezetten pedikűrben használatos csiszolót. Arra azonban figyeljünk, hogy ha nagyon vastag az eltávolítani kívánt bőrfelület, akkor se reszeljük le az egészet egy alkalommal, mert fájdalmas, érzékeny lehet utána a talpunk. Mindig kis részletekben reszeljük és csak annyit, hogy ha végig simítjuk a kezünkkel, akkor egybefüggő bőrfelületet kapjunk, sehol ne legyenek nagyobb mélyedések.

 

 

Alaposan hidratáljunk!

Ahhoz, hogy kellően bársonyos, puha és szép végeredményt érhessünk el, a folyamat nem áll meg az elhalt hámsejtek eltávolításánál. Fontos, hogy puha is maradjon a bőrünk, ezért fontos, hogy kellően hidratáljuk. Kenjük be jó alaposan lábainkat, majd ha tényleg intenzív táplálást szeretnénk, húzzunk rá egy zoknit és hagyjuk hatni éjszakára a krémet. Reggelre egészen biztos, hogy bársonyosan puha végeredményt kapunk. Ehhez lehet tökéletes választás a Cuccio márka argán olajos hidratáló lábkrémet!

 

Adjuk meg a végleges formát a körmeinknek!

Így, hogy már beáztattuk, eltávolítottuk az elhalt részeket és hidratáltuk is, már csak egy-két lépés marad hátra a tökéletes végeredményért. Vágjuk formára a lábkörmeinket és adott esetben lakkozhatjuk is. Ha hosszantartó végeredményt szeretnénk, ne feledkezzünk meg az alap és a fedőlakk használatáról sem! Ha pedig tényleg extrém módon hosszantartó színeket szeretnénk, használjunk géllakkot és élvezzük a nyári színes körmeinket!

 

 

<!-- [if gte mso 9]> <w:LsdException Locked="false" SemiHidden="true" UnhideWhenUsed="true" Name="index 4