Több mint 5500 termék online
Ingyenes szállítás, 14 500 Ft felett
Többféle fizetési mód

Így készül a babyboomer köröm!

A babyboomer az utóbbi pár év egyik legnépszerűbb körömfestési módja. A technika a klasszikus franciaköröm és az ombre körömfestés ötvözete, egy elegáns, nagyon letisztult, lágy színátmenet a halvány rózsaszín és a fehér szín között.

Mi is az a baby boomer?


A baby boomer tulajdonképpen a francia köröm által ihletett körömfestési módszer annyi különbséggel, hogy itt a köröm tövétől induló körömágyhosszabbító szín vagy halvány rózsaszín szín nem különül el annyira erőteljesen és kontrasztosan, hanem tökéletesen eldolgozott színátmenetet alakítunk ki a hófehér körömvégekig.

A baby boomer két fő körömfestési irányzat kombinációja: a francia körömé és az ombre festésé. Ebből kiindulva az elkészítési módját is kétféleképpen közelíthetjük meg. Az egyik módszer szerint egy francia körömhöz hasonló alappal kezdünk (telirózsaszín körmök fehér körömvégekkel), és ezeket egymásba keverve egy ecset segítségével dolgozzuk el átmenetessé. A másik módszer az ombre festési módszer alapjaira épül, ahol egy rózsaszín alappal kezdünk, amit megszárítunk vagy megköttetünk és egy szivacs segítségével ütögető, nyomkodó mozdulatokkal visszük fel rá az átmenetes fehér színt.

 



 
Miért válaszd ezt a technikát?

A baby boomer népszerűsége nem véletlenül töretlen. A tökéletesen kivitelezett átmenet nagyon letisztult és elegáns hatást kelt, igazi klasszikus. Hétköznapokra és ünnepi alkalmakra egyaránt tökéletes választás, sőt menyasszonyi körömként is gyakran választják.

Ez a technika bármilyen körömformán jól tud mutatni, hegyes, mandula és kocka körmökön is, de rövid körműeknek is ideális választás lehet. Ráadásul az elkészítése nem nagy ördöngösség, csupán egy kis gyakorlás igényel. Baby boomer körmöket zseléből, porcelánból és gél lakkal is készíthetünk, így igazi jolly joker.

 



 
Baby boomer készítés lépésről lépésre
Lássuk pontosan hogyan készül a baby boomer zselés technikával!

Előszőr nézzük a francia körömből kiinduló technikát, amelyet a kevésbé rutinosak is könnyedén elkészíthetnek!

Először is előkészítjük a körmöket: fertőtlenítjük, formára reszeljük, felbolyhozzuk a felületét, majd portalanítjuk, illetve eltávolítjuk a felesleges bőrt. Ezután Nail Prep folyadékkal  kezeljük a körmök felületét.

Ezután készítünk egy francia körömhöz hasonló alapot - a körömágy tövébe rózsaszín színt festünk körülbelül a köröm háromnegyedéig, a körömvégekre pedig fehéret, - annyi különbséggel, hogy itt nem kell ügyelni a tökéletesen éles kontúrokra, mert a színeket úgyis össze fogjuk mosni. Ha a megfelelő színek a helyükön vannak, akkor egy vékony, lapos ecset segítségével elmaszatoljuk a színt, a köröm két vége közötti apró le-fel mozdulatokkal. Igyekezzünk átmenetet képezni, azaz a körömágynál tiszta rózsaszínt, a körömvégeknél pedig tiszta fehér színt hagyni, a kettő között pedig szép arányosan keverjük egymásba a színeket. Ha megfelelőnek találjuk az átmenetet, akkor köttetés után, már csak egy fedőlakkal kell zárnunk a folyamatot, és készen is vagyunk.


Most nézzünk az ombre technika alapú kivitelezést!

Az előző technikánál leírtak szerint itt is a körmök előkészítésével kezdünk, majd ezután felviszünk egy halvány rózsaszín alapszínt és lámpa alatt köttetjük. Fontos, hogy a fehér színt matt felületre vigyük fel! Ezt matt fényzselével vagy egy finom bufferrel  is el lehet érni. Ha bufferrel dolgozunk, utána mindenképpen portalanítsuk a felületet!

Következő lépésként egy tiszta szivacsecsetre egy kevés fehér színű festőzselét viszünk fel, amit a köröm végétől kezdve, körülbelül a köröm feléig eldolgozunk, úgy, hogy a köröm végén legyen a legintenzívebb  a szín, a közepe felé haladva pedig egyre halványuljon. A megfelelő eldolgozás után lámpa alatt 10-15 mp-ig köttetjük a zselét, majd még kétszer megismételjük ezt. Fontos, hogy kevés anyagot vigyünk fel a szivacsra, mert így sokkal könnyeb lesz eldolgozni. A szép átmenet érdekében fokozatosan építjük fel a színt.

Zárórétegként egy fényzselét viszünk fel a köröm teljes felületére.
 
Variációk baby boomerre
A klasszikus baby boomer a rózsaszín és a fehér közötti tökéletes színátmenetet jelenti, de természetesen jónéhány variációja létezik. Egyre gyakrabban jelennek meg például a rózsaszín helyett nude árnyalatok. Illetve olyan is van, aki a tökéletes átmenet helyett a kontrasztosabb, erőteljesebb elkészítési módot részesíti előnyben.

Elkészíthető fényes fedőlakkal, amely szépen mélyíti az átmenetet, de akár modern matt hatású verzióban is. Akik szeretnének egy kis játékosságot belevinni, azok sellőporral vagy csillámos fedőlakkal is zárhatják az elkészítési folyamatot.
Egy klasszikus baby boomer köröm tökéletes kiegészítője lehet, ha a gyűrűs vagy középső ujjunkat glitterrel vagy kövekkel díszítjük. És természetesen kombinálható más technikákkal is: francia körmökhöz például nagyon jól mutat, ha csak a gyűrűs ujj készül baby boomerrel.


Ha tehát egy letisztult, elegáns, ugyanakkor hétköznapokon is viselhető körömfestési technikát keresel, amelyet te magad is könnyedén el tudsz készíteni, a baby boomerrel nem tudsz mellé lőni. A technikából kihozható variációknak csak a képzeleted szabhat határt, a klasszikus verzió mellett bátran kísérletezhetsz erőteljesebb átmenetekkel, vagy akár nude színekkel is.