Több mint 5500 termék online
Ingyenes szállítás, 14 500 Ft felett
Többféle fizetési mód

Hogyan készíthetünk matt körömöket?

Az elmúlt pár évben kifejezetten kedvelt és divatos választás a vendégek körében a matt hatású manikűr. Sokan meg is lepődnek néha, hogy mennyire egyszerűen, gyorsan kivitelezhető ez a fajtája a színezésnek. De lássuk csak, milyen lehetőségeink vannak a matt körmök elkészítésére!

Matt Top használata által
A matt Top nem csak szakemberek, de otthoni manikűrépítők körében is elég közkedvelt. Ennek oka, hogy rendkívül könnyen, gyorsan kezelhető és használható. Alkalmazása során annyi történik, hogy a fényzselé használatáig ugyanúgy csinálunk minden lépést, ahogy szoktunk. Amikor azonban a fényzselét kennénk fel, ezt a matt hatású Top réteget kenjük. Fontos, hogy minőségi ellenőrzött terméket vásároljunk, hogy hosszan tartó legyen a hatás!
A 2mbeauty Matte Top Coat nagyon kényelmes bársonyos felületet biztosít.

 

 

Matt színzselé felvitelével
A technológia fejlődésével újabb és újabb lehetőségeink lesznek, hogy minden vágyat kielégítsünk körömépítés és körömdíszítés tekintetében. Így van ez a matt hatás elérével is. Ugyanis nem csak matt fényzselét alkalmazhatunk, hanem felvihetünk már olyan színzselét is, ami matt végeredményt kölcsönöz a vendégünk körmeinek.
A webshopunkban több száz matt hatású színzselé közül válogathattok. Nézzetek szét, rendeljetek, hogy nektek legyen a legnagyobb színpalettátok a környéken!

 

Porcelánpor alkalmazása
A harmadik lehetséges technika a porcelánpor alkalmazása a zselével kombinálva. A technika titka, hogy elkészítjük a körmöt a szokásos módon, bevonjuk azt a fixálásmentes fényzselével, azonban még a köttetés előtt szórunk bele egy kis clear porcelánport. Ezt addig ismételgetjük, ameddig a fényzselé megába szívja és átnedvesíti a port. Akkor lesz megfelelő az állag, ha kicsit szemcsét, száraz hatású eredményt nem kapunk. Köttetés után egy kefével letisztíthatjuk és kész is!
Ennél a módszernél a legjobb minőségű porcelánport érdemes használni, mert a rosszabb minőségűek esetében nagyon durva szemcsés maradhat a végeredmény.
A porcelánport alkalmazásával pedig egy nagyon különleges matt hatást kaphatunk, ami nem csak fénye, de textúrája miatt is vonzza majd a tekinteteket.

 

Bufferrel való visszamattítás
Ez a lehetőség nem csak pofon egyszerű, bárki számára kivitelezhető, de még környezetbarát is. De miért? Most elmondjuk!
A köröm elkészítésének menete pontosan ugyanúgy zajlik, mint a fényes felszínű manikűrök esetében. Ugyanúgy a fényes fényzselét köttetjük, fixáljuk. A végén azonban egy buffer segítségével mattítjuk vissza a körömfelszínt. Mattítás után ugyanúgy lekeféljük róla a port, cleanserrel áttöröljük és kész is vagyunk. De mi ebben a környezettudatos? Az, hogy ennek a technikának köszönhetően még egy kicsit tovább ki tudjuk használni a buffereket. Hiszen erre a célra azok az eszközök jók, amik már kopottabbak, elhasználtak kicsit. A cél ugyanis az, hogy visszakoptassuk a felszínt, nem az, hogy nagyobb karcolásokat ejtsünk rajta. Ehhez pedig ezek a régi, sokak által már kukába szánt termékek a legalkalmasabbak.

 

A matt hatású körmök mellett persze számtalan manikűrváltozatot elkészíthetünk még! A fantáziánknak csak a csillagos ég szabhat határt.
Ha inspirálódnál, olvasd el a többi blogbejegyzésünket is! Ha pedig kiegészítenéd a készleteidet néhány különleges Swarovski kristállyal, arra is van lehetőséged!