Több mint 5500 termék online
Ingyenes szállítás, 14 500 Ft felett
Többféle fizetési mód

Körömminták negative space technikával

Ha olyan körömfestési technikára vágysz, ami kevés törődést igényel, könnyű elkészíteni, mégis nagyon divatos, akkor ne keress tovább: a negative space technikát neked találták ki! Ez az egyszerű de nagyszerű technika jóválasztás lehet mindazok számára, akik a letisztult manikűr hívei, ugyanakkor nem rendelkeznek nagy tapasztalattal a körömfestés terén.

Mit takar a negative space technika?


Vagy kérdezhetnénk azt is, hogy mit nem takar? Hiszen a negative space technika lényege éppen az, hogy a köröm egy részét letakarjuk, majd a fennmaradó részt lefestjük egy kontrasztos színnel, így a takarásban lévő részen „negatív teret” hozunk létre. Ez a körömfestési módszer ugyan nem újdonság, de mindig visszatér az aktuális trendek közé, így már klasszikusnak mondható. Egyszerre lehet vele természetes, de különleges, nem mindennapi hatást elérni.


 
A negative space technika előnyei


A negatív space technikával elkészített körmök, amellett, hogy egyedi látványt nyújtanak számos előnnyel is szolgálnak. Lássunk ezek közül néhányat:

  • Gyorsan elkészíthető: Gyakorlatilag a köröm előkészítése és a kívánt minta felragasztása után egy egyszerű festéssel elkészíthetjük, így – szemben a kézzel festett vagy színátmenetes  technikákkal – pikk pakk elkészülhetünk körmeink festésével.
  • Egyszerű: nem igényel túl sok gyakorlást, így bátran kísérletezhetsz vele akkor is, ha nem vagy tapasztalt ”körömművész”.
  • Nem igényel törődést: Ezt a technikát alkalmazva sokkal hosszabb ideig friss maradhat a manikűrünk. Ha a negatív teret a körömágy letakarásával hozzuk létre (ezt megtehetjük például egy háromszög forma kitakarásával a holdunknál), akkor nem kell félnünk a látványos lenövéstől, hiszen ez a rész nem lesz festve.
  • Rövid körmökön is jól mutat: azoknak, akik nem szeretik a hosszabb körmöket, tökéletes választás lehet, hiszen ezzel a technikával olyan mintákat készíthetünk, amik rövidebb körmökön is mutatósak.

 

Tippek és trükkök a körömlakkos negative space technikához
Használjunk alapozó lakkot!
A negative space technika során erőteljes, sötét színeket használunk, melyek megfoghatják a körmöket. A megóvásuk érdekében a festés megkezdése előtt mindenképpen használjunk alapozó lakkot !
Csillámos, metál vagy holografikus alapszínek
Ha szeretnénk a festett mintát egy kicsit feldobni, a standard matt vagy fényes lakk helyett alapozhatunk csillámos, metál, de akár holografikus lakkal is. Ezzel a trükkel még jobban kihangsúlyozhatjuk a kontrasztot a fedőszín, és a flekkek és sávok alól kivillanó alaplakk között.
Száradás előtt távolítsuk el a ragasztószalagot
Egyszerű, de annál hasznosabb tipp, hogy a szalagot még akkor távolítsuk el óvatosan, amikor a körömlakk még nedves, mert sokkal nehezebb lesz eltávolítani, ha megvárjuk, hogy megszáradjon.  
Játsszunk a formákkal!
Persze a legegyszerűbb módszer a ragasztócsíkokkal dolgozni, de természetesen nem csak sávokat, hanem más formájú matricákat is alkalmazhatunk, sőt, akár kézzel is festhetünk mintákat, mellyel körülöleljük a negatív teret.
DIY megoldások
Speciális körömragasztó csík helyett tökéletesen alkalmas a cellux is. Ügyeljünk rá, hogy precízen, hullám- és buborékmentesen ragasszuk a körömre, hogy a fedőlakk ne tudjon aláfolyni.
 
A negative space technika alkalmazása
Lássuk, hogyan működik a gyakorlatban a negative space technika!

Először is készítsd elő a körmeidet! Mivel a negatív tér létrehozásához a natúr körmünket használjuk, fontos, hogy a korábbi körömlakkmaradványok alaposan távolítsd el! Ezután reszeld a körmödet a kívánt formára, told vissza a körömágy bőrt, majd fesd le igény szerint fényes vagy matt alapozó lakkal!

Ha csíkos körmöket szeretnél a körömragasztó matricával  ragaszd le vízszintesen a körmödet a körömágy közelében, ügyelve az egyenletes, buborékmentes ragasztásra. Ezután helyezz annyi ragasztó csíkot az elsővel párhuzamosan a körmödre, amennyit szeretnél. A matricák távolságára nincs szigorú szabály, de ne feledd, hogy a matricák helye lesz a negatív tér, tehát a matrica csíkok között akkora helyet hagyj, amekkora sávokat szeretnél a festéssel létrehozni! Ha elkészültél a mintával, a szokásos módon fesd le a körmödet, majd még száradás előtt távolítsd el a matricákat!
Az egész folyamatot fedőlakkal zárd, a tartós eredmény érdekében!

Tipp! Mindez a gél lakkos körmöknél is megvalósítható, csupán a gé lakkozás szabályait kell figyelembe venni.


Ha elsajátítottad az alapokat, már csak a képzeleted szabhat határt. Nem csak a színek, de a textúrák kontrasztjával is játszhatsz, például matt alapra festhetsz hasonló árnyalatú gyöngyház fényű lakkot. Játékos hatást érhetsz el, ha egy bizonyos felosztásmintát 3 körmön pozitívban, kettőn pedig negatívban viszel fel.


Akár kombinálhatod más technikákkal is. A negatív sávok kereszteződéseihez ragaszthatsz csillámot, vagy követ, de a leragasztott körmödet akár ombre technikával is lefestheted, mindkettővel nagyon különleges hatást érhetsz el. Emellett például a negatív terek határainak adhatsz egy vékony fekete keretet, vagy ragaszthatsz rá színes díszítő szálakat, illetve kézzel festve különböző nonfiguratív flekkeket is futtathatsz rá, de ha nagyon bevállalós vagy keretezheted arany füstfóliával is. Mi csak arra tudunk bíztatni, hogy használd a negative space technikát és kísérletezz bátran!