Több mint 5500 termék online
Ingyenes szállítás, 14 500 Ft felett
Többféle fizetési mód

Minden, amit a férfi manikűrről tudni érdemes

Te is sokszor láttad már a különböző kozmetikák oldalán kiírva, hogy „férfi manikűr”? Téged is foglalkoztatott, hogy vajon miben lehet más, mint a klasszikus manikűr? Most elmondjuk!

Habár a férfiak körében nem kifejezetten elterjedt a kozmetikákba, műkörmös szalonokba való időpontfoglalás, mégis, sokuknak szükségük lenne rá! Ugyanis éppúgy fontos a férfiak kézfejének, körmének megfelelő ápolása, mint a hölgyek esetében!

 


MIÉRT FONTOS A FÉRFIAKNAK IS A MANIKŰR?


A férfiaink kézfejei nem csak kiszáradhatnak, de ki is repedezhetnek, hiszen az ő bőrük is folyamatos terhelésnek, vegyi anyagoknak vannak kitéve. Legyen a párunk akár autószerelő, akár gyári munkás, kiemelten fontos lehet a hidratálás. De még a „fehérgalléros” szakmát űző pasik kézfeje is kiszáradhat akár a csípős, hideg széltől, akár a kertimunkák során meg is sérülhet. Mivel ők hajlamosak ezeket az intő jeleket figyelmen kívül hagyni, könnyen lehet, hogy nem csak kiszárad és kirepedezik, de ki is vérzik a bőrük, amivel esélyt adnak egy-egy fertőzésnek, valamint nagyban rontják a regenerálódási időt. És akkor a körömrágásról, bőr tépegetéséről még szó sem esett, pedig ez is elég gyakori probléma a férfiak esetében is.


MILYEN VESZÉLYEI VANNAK A KÖRÖMRÁGÁSNAK, ANNAK PISZKÁLÁSÁNAK?


A körmünk alatt a nap folyamán számtalan baktérium telepedhet meg, amit a rágcsálással bejuttatunk a szervezetünkbe. Gyarapodhatunk egy kis szalmonellafertőzéssel vagy férgekkel, az biztos, egyiket sem szeretnénk szívesen!
A körömrágás sokszor társul a bőr rágásával, tépésével, amivel nyílt sérüléseket okozhatunk. Ez pedig a baktériumok melegágya lehet, akár szó szerint is. Hiszen könnyedén bejuthat bármilyen kórokozó a szervezetünkbe. Ezen kívül pedig esztétikailag sem túl szép látvány egy varasra rágott ujj.
A fogainknak is komoly problémákat okozhatunk a folyamatos körömrágással. A hosszú évek óta tartó rossz szokás következménye lehet, hogy komoly deformitások lesznek tapasztalhatók a fogazaton. Ez nem csak szépséghiba lehet, de logopédiai problémákat is okozhat majd.
Azt se felejtsük el, hogy kedves párjaink (néha mi is, valljuk be) elég sűrűn piszkálgatják mindenféle, a kezük ügyébe akadó tárggyal (kés, csavarhúzó, olló) a körmüket, próbálják azt kitakarítani. Részletezzük, milyen sérüléseket lehet így szerezni? Valószínűleg el tudjátok képzelni!

 


 
MILYEN LÉPÉSEKBŐL ÁLL A FÉRFI MANIKŰR?


Alapvetően 5 lépést választhatunk el egymástó a férfi manikűr során:
1.    Hámlasztás, bőrradírozás
2.    Körömformázás
3.    Bőrápolási folyamat
4.    Kézfej masszázs és hidratálás
5.    Körömpolírozás, körömerősítés
Ezen lépések célja, hogy kézfogáskor, a dolgos hétköznapokon vagy éppen a kedvesünkkel eltöltött randevún is ápolt, igényes lehessen a megjelenésünk.


HÁMLASZTÁS, BŐRRADÍROZÁS
A hámlasztás célja, hogy a kézfejről és a kezelni kívánt területről eltávolíthassuk az elhalt hámsejteket. Ez nem csak azért fontos, hogy egységes, sima felszíne legyen a kézfejünknek. Az elhalt hámsejtek ugyanis szépen szépen gyűlnek, egyre vastagabb lesz így a bőrfelszín, ezzel meggátolva a faggyú-, és verejtékmirigyek működését. Az azonban szükséges lenne a bőr légzéséhez, hiszen a bőrünk a legnagyobb szervünk.
A hámlasztás történhet kémiai és mechanikai úton. Kémiai mód az AHA-savak, BHA-savak, enzimes hámlasztók, míg mechanikai út a különböző bőrradírok alkalmazása.


KÖRÖMFORMÁZÁS
Amennyiben nincs teljesen lerágva a bőr, érdemes azt szépen visszavárni és megtalálni az ujjformánkhoz passzoló legjobb formát.


BŐRÁPOLÁSI FOLYAMAT ÉS MASSZÁZS
A 3-4-es pont nagyon gyakran együtt történik, ugyanis a mélyhidratáló felvitelekor a férfiak is kapni szoktak egy 3-7 perces kézfej masszázst. Ez segít a hidratáló beszívódásában, de emellett stresszcsökkentő hatása is ismert.


KÖRÖMPOLÍROZÁS, KÖRÖMERŐSÍTÉS
Igény esetén lehetőség van a körömfelszín polírozására is, hogy egységes, fényes felszínű körmökkel távozhassanak a férfiak is a szalonból. Szintén egyedi felmérés után látható, hogy a vendégnek szüksége van-e esetleg további körömerősítő szer használatára.


MILYEN SŰRŰN ÉRDEMES ELLÁTOGATNI EGY MANIKŰRÖSHÖZ?
Mi a 4-6 hetes intervallumokat javasoljuk, annak megfelelően, hogy fizikai vagy ülőmunkát végez az ember. Figyeljünk a jelekre és időben jelentkezzünk be a manikűrösünkhöz, mert 3-6 hétre is foglaltak szoktak lenni a legjobb szakemberek!

 


 
HOGYAN VÉGEZHETŐ EL OTTHONI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT IS?


Természetesen azt is elfogadjuk, ha valaki nem tud vagy nem akar műkörmöshöz, manikűröshöz látogatni, mert nincs ideje, esetleg kellemetlennek érzi. Ilyen esetben a következőképpen lehet elvégezni otthon is ezt a folyamatot:


HÁMLASZTÁS, BŐRRADÍROZÁS
Rengetegféle otthoni bőrradír található a piacon, mi a Cuccio tengeri sós, kamillás és levendulás változatát javasoljuk, hiszen nem csak rendkívül hatékonyan radíroz, mindeközben megnyugtatja a bőrt!
KÖRÖMFORMÁZÁS
A körömformázáshoz először vágjuk rövidre a körmöket egy körömvágó olló vagy körömcsipesz segítségével. Majd reszeljük meg egy kicsit a végeket egy finomabb szemcséjű reszelővel.
BŐRÁPOLÁS, MÉLYHIDRATÁLÁS
Kellő magunkra figyeléssel a masszázs része is kivitelezhető, de nézzük, ehhez milyen terméket ajánlunk! Akár a Cuccio mélyhidratáló pakolása, akár a levendulás, kamillás testvaja is tökéletes választás lehet erre a célra!
KÖRÖMERŐSÍTÉS
Természetesen otthoni körülmények között is van lehetőségünk a körömerősítésre. Ilyen termék lehet egyrészt egy körömágybőr ápoló olaj, vagy egy körömerősítő, színtelen lakk is.


Reméljük, tudtunk segíteni és kicsit könnyebbé és érthetőbbé tudtuk tenni, hogy miért is lenne nagyon fontos a férfiaknak is megfelelően ápolniuk a körmüket!